עוגת שוקולד חלבית

מה נדרש?
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאה
4 ביצים
כוס סוכר
כוס קמח
כפית אבקת אפייה
אגוזים/קוקוס/גרידת תפוז (לבחירתכם)

מה עושים?
מחממים תנור ל-180 מעלות, משמנים תבנית.
ממיסים במיקרוגל או בן מארי שוקולד וחמאה עד להמסה מלאה, מסירים מהאש ומצננים בצד.
מקציפים את ארבעת הביצים על מהירות גבוהה (כן כן ,את כל הביצה), מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף עוד כשתיים-שלוש דקות עד לקצף צהבהב תפוח. מאחדים בזהירות בקיפול את הקצף אל השוקולד המצונן, מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה, את הקוקוס או התוספת שבחרתם, מאחדים לבלילה אחת ומעבירים לתבנת המשומנת. אופים בין 30-45 דקות ובודקים עם קיסם לקראת תום האפייה. מוציאים את העוגה כשהקיסם יוצא עם פירורים לחים (לא לייבש את העוגה יותר מידי, היא נשרפת בקלות).

והתוצאה:עוגת שוקולד חלבית
עוגת שוקולד חלבית

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *