מה נדרש?
לעוגיות שוקולד-צ'יפס:
100 גרם מחמאה רכה
100 גרם סוכר
50 גרם סוכר חום
חצי כפית מלח
ביצה גדולה
חלמון
180 גרם קמח לבן
חצי כפית סודה לשתיה
חצי כפית אבקת אפיה
60 גרם קקאו כהה
50 גרם פקאן טבעי קצוץ גס
50 גרם שוקולד צ'יפס לבן
לגלידה:
3 כוסות חלב
כוס שמנת מתוקה
2 כפיות תמצית וניל
חצי כוס סוכר
מה עושים?
מחממים תנור ל-170 מעלות.
במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את המחמאה, שני סוגי הסוכר ומלח עד לתערובת תפוחה ואוורירית. מוסיפים ביצה וחלמון וממשיכים לעבד עד שהתערובת אחידה.
מוסיפים את הקמח, הקקאו, אבקת האפיה והסודה לשתיה ומעבדים עד שמתחיל להיווצר בצק, מוסיפים את הפקאן והשוקולד הלבן ומעבדים עד שמתקבל גוש בצק ולא מעבר.
מניחים על תבנית עם נייר אפיה תלוליות של בצק ומשטחים עם היד. מכניסים את העוגיות לתנור ל12-14 דקות, עד שהן יציבות בצדדים ורכות מבפנים. העוגיות ימשיכו להתייצב בצינון.
להכנת הגלידה: מערבלים יחד חלב, תמצית וניל וסוכר ללא שמנת. מוסיפים את השמנת וממשיכים לערבל.
יוצקים לתבנית שטוחה מרופדת בנייר נילון נצמד בגודל 20*20 ומכניסים למקפיא. לאחר כחצי שעה כשהגלידה מתחילה לקפוא מחזירים לערבול נוסף ואיטי של כמה דקות. מחזירים לתבנית ומקפיאים לגמרי. בעזרת קורצן עגול מוציאים עיגולים של גלידה ומצמידים בין שתי עוגיות. מקפיאים שוב. יש לכם קוקילידה !