מה נדרש?
5 שזיפים
2 נקטרינות או אפרסקים
חצי לימון
2 וחצי כפות סוכר.
כוס ורבע קמח רגיל
כוס סוכר
100 גרם חמאה קרה.
אני הוספתי: קינמון, שקדים גרוסים.
מה עושים?
מחממים תנור ל-180 מעלות.
חותכים את הפירות גס, מערבבים עם חצי הלימון והסוכר. מרפדים תבנית עוגה או תבניות אישיות בשכבת הפירות.
בקערה נפרדת מערבבים קמח, סוכר וחמאה עם הידיים כך שיתקבלו פירורים. מוסיפים מה שבא לכם (קינמון ממש מומלץ). מפזרים מעל כל שכבת פירות פירורים. מכניסים לכחצי שעה לתנור עד שהפירורים זהובים והפירות נמסים.
אוכלים חם עם גלידת וניל או לבד.