כיצד כלים שונים מגיבים לחום?

הולכת חום תלויה לא רק בחומר הכלי אלא גם במבנה שלו. אם להתייחס בכלליות, כלים מסיליקון וטפלון מוליכים חום פחות טוב, בעוד שכלי כסף ונחושת נחשבים למוליכי חום מצוינים. כיצד כלים שונים מגיבים חום לפניכם פירוט על חומרים שונים


נחושת 
מעבירים חום במהירות, אך נחשבים ליקרים באופן יחסי לשאר.
מומלץ להמסת סוכר.
חשוב לדעת שנחושת יכולה להיות רעילה.
כלי נחושת מסוימים מצופים בשכבת הגנה דקה, העשויה פלדת אל-חלד או פח כדי למנוע את האפשרות למגע ישיר בין הנחושת והמזון.
שימו לב לשאול את השאלות הנכונות בעת הרכישה.

אלומיניום 
מעבירים חום היטב ואינם יקרים.
אלומיניום יכול להגיב במגע עם חומצות כמו חלב, ביצים, פירות ועלול לשנות את צבען. נשרט בקלות מאחר ונחשב למתכת קלה.
משתמשים באלומיניום בעיקר כתבניות אפייה, אך משום שמדובר בחומר קל מאד מומלץ לשים שתי תבניות אחת על השניה על מנת להאט את קצב החימום (בעוגיות וכדומה), או לחילופין להניח על תבנית האלומיניום תבנית סיליקון המוליכה חום לאט יותר.

אלומיניום כהה 
כלי אלומיניום המצופים אלקטרוליזה, מה שהופך את הכלי לכבד יותר, שאינו מגיב לחומציות וקל לניקוי.
במראה הוא מזכיר מעט את הטפלון.
מאחר וצבעו כהה, חלק מתהליך החימום עובד על קרינה.
יקר יותר מכלי אלומיניום רגילים.

פלדת אל-חלד – כלים שאינם מעבירים חום היטב, בסקאלה שבין המוליכים הטובים לגרועים פלדת אל-חלד נמצאת איפשהו באמצע.
יתרונותיה שהיא לא מגיבה לאוכל, לא יקרה וקלה לניקוי.
בדרך כלל מיוצרת בכלים דקים.
למטרות בישול תוכלו למצוא כלים עשויים פלדת אל-חלד מצופים אלומיניום על מנת לשפר את הולכת החום.

ברזל יצוק 
כלים כבדים שצבעם הכהה מאפשר הולכת חום גבוהה.
בפעם הראשונה לשימוש רצוי להכניס לשעה לתנור כשהכלי מרוח בשמן, על 175 מעלות.

פח 
בכלי פח משתמשים לרוב במטבח הצרפתי.
נחלדים בקלות ומתכהים עם הזמן בעקבות המגע עם מזון ונוזלים חומצתיים.

זכוכית 
כלים אידיאליים לאפיות ארוכות משום שהזכוכית אינה מעבירה חום היטב.

טפלון 
הסיכוי שתצליחו לשרוף אוכל בכלים עשויים טפלון הוא קלוש מאד. אינם מעבירים חום היטב.

סיליקון 
היתרון בכלי סיליקון זה היכולת לשחרר את המזון בקלות. החסרון העיקרי זה שהם מעבירים חום לאט מאד.

עכשיו שאתם יודעים כיצד כלים שונים מגיבים לחום, תבחרו בכלי הטוב ביותר ביחס למתכונים והמנות שאתם מכינים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *